Zakelijk flirten & uitstraling: tips

Beautynieuws | Inge de Munnik 

 
Uitstraling is letterlijk dat wat je uitstraalt. Je kunt de nieuwste kleur lipstick dragen en het mooiste kapsel hebben en toch niet de juiste uitstraling hebben. Hoe je denkt over jezelf of hoe je je voelt heeft directe gevolgen op je stemming en de indruk die je op je omgeving maakt. Als je blij bent dan zie je er vrolijk en toegankelijk uit en als je een keer flink chagrijnig bent dan straal je dat ook uit. Wat is een goede uitstraling, en hoe krijg je die zelf ook?

 

Wat is een goede uitstraling?

Of jij in de ogen van iemand anders een goede uitstraling hebt is persoonlijk. Het heeft met het voorstellingsvermogen van de ander te maken en zit vooral “tussen de oren”. In het algemeen worden mensen met een positieve uitstraling aantrekkelijk gevonden. Dit zijn mensen die honderd procent zichzelf durven zijn en zich kwetsbaar durven op te stellen. Ze hebben zelfvertrouwen en kunnen om zichzelf en het leven lachen. Hoe meer je gebruik maakt van je eigen kracht, je eigen positieve karaktereigenschappen, des te meer je uitstraalt.

 

Wat kun je veranderen?

Hoe weet je of je wel of niet een aantrekkelijke uitstraling hebt? De eerste stap is om jezelf en hoe je je gedraagt in bepaalde situaties te analyseren. Ben je je bewust van je van je huidige uitstraling en de signalen die je daarmee uitzendt? Als je bijvoorbeeld vaak onzeker en verlegen bent dan heb je een minder goede uitstraling dan wanneer je zelfbewust en vrolijk bent. Hoe helderder je zelfbeeld is, des te sneller kun je jezelf corrigeren. Je kunt je uitstraling veranderen door bewust anders te gaan reageren en te handelen.

 

Until you make it, fake it

Het valt niet mee om je uitstraling van de ene op de andere dag te veranderen, want het heeft alles te maken met zelfvertrouwen, jezelf zeker voelen. Het is een kwestie van oefenen. Stel je eens voor dat je bent zoals je zou willen zijn: 100% natuurlijk en vol zelfvertrouwen. Fantaseer daarover. Wees je bewust van hoe dit voelt. Als je in een nieuwe situatie komt, denk dan aan dit gevoel. Hoewel je de neiging hebt om toe te geven aan wat je daadwerkelijk voelt probeer je toch het zelfverzekerde gevoel op te roepen. Dat zorgt ervoor dat je uitstraling verbeterd. Hoe vaker je dit doet, des te meer dit een positieve gewoonte zal worden. Wil je je eigen PR verbeteren, doe het dan strategisch, stijlvol en succesvol

Bekijk hier de tips van Mirjam Wiersma, flirtcoach en auteur van het boek “Zakelijk flirten, 40 tips”

Gepubliceerd door Beautynieuws en geschreven door Inge de Munnik

Individuele training Jezelf presenteren

Meer impact?

Boek Je eigen PR

Meer info over boeken & bestellen

Je eigen PR

Workshop

49% hoger opgeleiden vindt zichzelf ‘verkopen’ belangrijk maar lastig

Workshop Zakelijk flirten

Daar wordt over nagepraat!

Royale bestseller

Mirjam Wiersma schreef 2 boeken over Zakelijk flirten:

  1. Zakelijk flirten – tools voor een sprankelend en overtuigend gesprek
  2. Zakelijk flirten – 40 tips (meer dan 60.000 verkochte exemplaren

Meer artikelen over Zakelijk flirten: