BLOG ZAKELIJK FLIRTEN

Netwerken & zakelijk flirten op reis

Mirjam Wiersma, Spreker, trainer, en eigenaar Helemaal Jij

Ben jij vaak te vinden op vliegvelden? Heb je veel wachttijd? Vraag je je af of je ook al voor je internationale congres kunt gaan netwerken?

Bij netwerken denk je misschien aan zakelijke borrels en aan netwerkclubs waar je lid van kunt worden. Of een jongeren netwerken binnen het bedrijf of de organisatie waar je werkt. En dat kan. Tijdens zulke zakelijke bijeenkomsten kun je prima netwerken. Het is alleen zeker niet de enige mogelijkheid. Ook netwerken op reis in een prima optie. Zeker als je toch “verloren” tijd hebt die je in kunt zetten.

Slim netwerken op reis

Als deskundige mocht ik in een interview tips geven over zakelijk flirten en netwerken op reis. Mijn input is samen met ander zaken het mooie artikel “Slim netwerken op reis” geworden.

Wachten & netwerken

 

Juist de tijd die je toch moet wachten, op het vliegveld bijvoorbeeld, kun je inzetten om nuttige contacten op te doen. En om je vaardigheden te trainen. Stiekem vinden we het namelijk heel lastig om bijvoorbeeld zo maar iemand aan te spreken. Reizen biedt een mooie gelegenheid om dat wel te doen en je er zo in te scherpen.

Het zal je steeds makkelijker afgaan en dat is belangrijk. Wat je ook doet als professional: handig kunnen netwerken biedt kansen. Kansen om je zaken intern voor elkaar te breien of kansen om nieuwe opdrachtgevers te scoren. Kansen om in dat leuke projectteam te komen of kansen op een mooie nieuwe baan of uitdagende opdracht. Wil je echt aan de slag met netwerken? Overweeg dan de individuele training 10 weken netwerken. Een intensief programma met 1-op-1 training, online elementen en coaching per telefoon en per mail. Gericht op resultaat.

6 tips netwerken op reis

 

In het artikel vind je 6 concrete tips over de volgende voor netwerken op reis bijzonder relevante zaken als:
1. Zoek kansrijke plekken op
2. Heb aandacht voor de ander
3. Houd rekening met culturele verschillen
4. Zet hulpmiddelen in
5. Onderhoud nuttige contacten
6. Love is in the air

Wil je echt aan de slag met netwerken?
Doe de 1-op-1 training 10 weken netwerken

Bronnen

Lees het artikel “Slim netwerken op reis” hier.

Cursus Netwerken

Effectief netwerken?

Oprichter Helemaal Jij (2003)   |   Mirjam Wiersma   |   > trainer   > spreker   > dagvoorzitter