SNACKS

weer even de focus op je persoonlijke ontwikkeling

Mirjam Wiersma, Spreker, trainer, en eigenaar Helemaal Jij

 

Hoe zorg je dat de ander je meteen mag?

Zoek je nog een kadootje? Zakelijk flirten 40 tips € 11,99

 

leestijd: 2 minuten

In deze video “6 tricks to make people like you.” Toegegeven: met dikke Amerikaanse saus. We vinden de uitvoering soms misschien een beetje te sterk. En misschien moet je ook even wennen aan de stijl van de presentator. 

 Zes tips   

 In deze video vind je 6 tips. 

 Tips: 

 1. Rapport maken uit de NLP theorie  

Stem af op de ander. Deze nummer 1 duurt lang, je kunt ook doorspoelen naar minuut 6:04 voor een korte demonstratie van het spiegelen van lichaamstaal. We maken makkelijk contact met mensen die op ons lijken, maar hoe zorg je ervoor dat ook mensen die veel van je verschillen je mogen? Zoek naar gemeenschappelijke grond! Zo maak je verbinding met de ander en zo ontstaat die sprankeling. En dat zoeken naar gemeenschappelijke grond doen we graag door vragen te stellen, maar je kunt het ook met lichaamstaal doen. Spiegel de non verbale communicatie van de ander, zo kun je ook rapport maken. Mensen houden nu  eenmaal van mensen die op hen lijken of die lijken op wie ze zouden willen zijn.

 

2. Positieve energie

Een mooi betoog van de acteur Will Smith over hoe belangrijk het is om positieve energie mee te nemen. Want op jouw positieve energie reageert een ander weer.

3. Ben aardig en liefdevol

Klinkt dat je suf in de oren? Het geeft echt fijnere relaties die beter werken, zeker ook op zakelijk vlak. 

4. Humor

En dat is altijd makkelijk opgeschreven; in de video ziet je ook een paar voorbeelden. Door een grappige vergelijking te maken als je iets duidelijk wilt maken bijvoorbeeld.

 5. Kwetsbaarheid

Een mooi fragment van Brene Brown, haar TED talk over kwetsbaarheid werd al meer dan 32 miljoen keer bekeken. De grootste mythe over kwetsbaarheid is dat het zwak is. Zij concludeert uit haar onderzoek dat je kwetsbaar opstellen juist een moedige daad is. 

6. Compimenteren

Als je iemand ontmoet en je geeft die persoon snel een compliment, dan vindt die persoon jou sympathieker. Probeer zakelijk de ander te complimenteren met hoe hij of zijn zijn of haar werk doet.

Als je elkaar net ontmoet is dat natuurlijk lastig. Probeer dan bijvoorbeeld de ander te bedanken dat jullie zo snel een afspraak konden maken.

Misschien heb je je wel voor kunnen bereiden op je gesprek en de website kunnen bekijken van de organisatie waar de ander werkt? Je kunt dan een compliment maken over een prijs die de organisatie heeft gewonnen of over iets anders dat je positief opvalt aan de website.

Toepassing

Een filmpje kijken is inspirerend. De toepassing ervan  – wat meestal een stapje uit je comfortzone betekent – brengt je persoonlijke ontwikkeling! 

 

Hoe krijg je iets van een ander gedaan? 

is de titel van het gratis e-book van Mirjam Wiersma. Schrijf je in voor snacks en het is voor jou!

Snacks zijn korte oefeningen of inzichten voor focus op jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Workshop Zakelijk flirten

Workshop Zakelijk flirten