BLOG ZAKELIJK FLIRTEN

Zakelijk flirten:
2 tips voor de schoonheidssalon

Mirjam Wiersma, Spreker, trainer, en eigenaar Helemaal Jij

Als eigenaar van een schoonheidssalon heb je veel contacten. In deze blog 2 top tips hoe je in die contacten zakelijk kunt flirten! Liever kijken dan lezen? In deze blog ook een video waarin ik de de twee tips vertel. Je kunt de tips direct vandaag al toepassen!

Waarom zakelijk flirten?

 

En waarom je dat zou doen? Omdat zakelijk flirten je gunfactor beïnvloedt, reuze handig natuurlijk. Hoe fijn als klanten niet een keertje komen, maar veel regelmatiger?

Zakelijk flirten helpt je je zaken voor elkaar te krijgen. Slim middel dus om in te zetten bij contacten met leveranciers. Of je een bepaald voordeel wordt gegund, of wat je onderhandelingsresultaat is, zijn zaken die minder objectief werken dan we vaak denken of willen geloven …

Tip 1: maak een complimentje

 

Je leverancier
Bijvoorbeeld aan je leverancier! Je kunt natuurlijk denken: de leverancier? Die komt toch iets aan mij verkopen? Moet ik daar zakelijk mee flirten?

Stel nou, dat je leverancier een aantal mooie proefpakketten heeft weg te geven. Hij heeft er niet genoeg voor al zijn afnemers. Zakelijk flirten helpt je je gunfactor te verhogen, en wat denk je dat het effect dan is van die verhoogde gunfactor? Hij denkt vast aan jou bij het weggeven van zijn proefpakketten!

Wat zou een compliment aan je leverancier kunnen zijn? Aan die vraag kun je even wat voorbereidingstijd spenderen, dan ben je niet afhankelijk van het gesprek zelf en of je daar spontane inspiratie krijgt. Als dat zo is, je zit met je leverancier te praten en er komt een mooi complimentje op, dan is dat prima. Het even van tevoren voorbereiden heeft wel een paar voordelen. Je kunt dan je complimentje in het begin van je gesprek maken – je hoeft niet te wachten op inspiratie – en dat maakt dat je complimentje effect heeft op de sfeer van je hele gesprek. Bovendien kun je dan ook complimenteren als je niet iets spontaan te binnen schiet.

Denk bij je voorbeiding aan jullie mail contact en de website van de leverancier. Wat valt je positief op? Is er een vernieuwend product of een nieuwe vormgeving? Daar kun je een complimentje over maken!

Je klant
Natuurlijk is complimenteren ook top bij contact met klanten. Je bent zelf een beauty expert, hoe leuk voor mensen om te horen dat ze er mooi uitzien of een bijzonder jurk dragen. Het verhogen van je gunfactor door deze compimentjes ook echt te verwoorden zou er maar zo toe kunnen leiden dat je klant veel regelmatiger langs komt…

Tip 2: kijk iemand echt in de ogen

 

Zakelijk flirten heeft van alles te maken met aandacht voor de ander. En dat begint al direct op het moment dat een klant je beauty salon binnenstapt. Kijk je klant op dit moment even echt in de ogen, het geeft je bezoeker het gevoel gezien te worden. En dat vinden we allemaal fijn.

Voor de meeste mensen geldt dat dat betekent dat je de ander iets langer in de ogen kijkt dan je gewend bent.

En wat is dan lang genoeg?

Als je de kleur ogen van de ander weet heb je lang genoeg gekeken!

Cursus Netwerken

Effectief netwerken?

Oprichter Helemaal Jij (2003)   |   Mirjam Wiersma   |   > trainer   > spreker   > dagvoorzitter