SNACKS

weer even de focus op je persoonlijke ontwikkeling

Mirjam Wiersma, Spreker, trainer, en eigenaar Helemaal Jij

 

Wat doet die ander toch beter?

leestijd: 1 minuut

 

 

 

 

 

 

 

Succes is minder maakbaar dan we denken

 

Misschien niet de meest frisse eigenschap, maar kijken we allemaal zo af en toe niet jaloers naar de ander? Waarom verdient hij  meer? Waarom krijgt zij die leuke opdracht? Wat heeft hij wat ik niet heb?

 

Bepaalt talent je succes?

In een onderzoek simuleerden onderzoekers het werkende leven van 1000 mensen. Sommigen waren meer getalenteerd. anderen minder. Ze begonnen allemaal met hetzelfde startkapitaal. De een had onderweg geluk, de ander minder of niet. En wat bleek? Niet het talent, maar geluk bleek de doorslaggevende factor bij de vraag wie aan het einde van de rit het meeste kapitaal had vergaard.

Het antwoord op de vraag wat die ander toch beter doet blijkt hem niet in die extra opleiding te zitten of in extra uren. De meest getalenteerde mensen bleken niet het meeste succes te hebben. De succesvolste mensen waren de mensen die het meest geluk hadden gehad.

Misschien een rare snack van een trainer? Enig relativeringsvermogen siert ons allen, volgens mij. En het is fijn als het eens tegenzit te bedenken dat dat gewoon aan pech lag…

En misschien moet je zelfs wel hopen dat je niet het meest succesvol bent.

“Een belangrijk resultaat van de simulaties is dat de meest succesvolle mensen vrijwel nooit de meest getalenteerde zijn,” concluderen de onderzoekers.

 

 

Of denk als Churchill, die ons duidelijk maakt dat succes natuurlijk ook vooral is wat jij er onder verstaat:

“Succes is het vermogen om keer op keer te falen zonder daarbij je enthousiasme te verliezen.” Winston Churchill 

 

Toch zelf invloed op je succes uitoefenen?

 

Spreekt het je niet aan om afhankelijk te zijn van iets dat helemaal buiten je eigen invloedssfeer ligt? Met zakelijk flirten krijg je je zaken makkelijker voor elkaar en zo werk je actief aan je professionele succes. Wat funest is als je zakelijk wilt flirten en wat het precies is, concrete tips en zelfs een testje hoe het er met jouw vaardigheden voor staat lees je in “Zakelijk flirten, alles wat je altijd al wilde weten”.

 

 

Hoe krijg je iets van een ander gedaan? 

is de titel van het gratis e-book van Mirjam Wiersma. Schrijf je in voor snacks en het is voor jou!

Snacks zijn korte oefeningen of inzichten voor focus op jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Workshop Zakelijk flirten