Toon het beste van uzelf

 Elsevier | Heidi Klijsen  
 
 
 
Een goed merk moet u vervolgens ook wel goed kunnen presenteren.

Tips voor succesvol netwerken.

 

Een goede eerste indruk, daar begint netwerken mee. De eerste paar seconden zijn bepalend. We hoeven hier geen woorden te verspillen aan stropdassen met cartoons enal te uitbundig gekleurde jasjes. Wel kun je beter wat overdressed zijn dan underdressed. Wie veel zorg besteedt aan kleding en uiterlijk geeft aan dat de ontmoeting belangrijk voor hem/haar is.

Voor de hand liggende plaatsen om te netwerken zijn borrels, recepties, seminars, congressen en workshops. Een lidmaatschap van een serviceclub als Rotary of Lions moet bij u passen; als iets een ‘moetje’ is laat zich dat moeilijk verborgen houden. Dan is het waarschijnlijk effectiever om te netwerken langs het hockeyveld of in de businessloungevan een voetbalclub. Relatief nieuw zijn de hippe vrijdagborrels in diverse steden. Deze dragen vaak de naam Club plus het kengetal van de stad en vinden steeds op een andere bijzondere locatie plaats, zoals kerk, beachclub of theater.

Voor alles geldt: maak een inschatting van de tijdsinvestering versus wat het oplevert. Chooseyourbattles,heet dat in managementkringen. Lukraak netwerken is te tijdrovend. Wie wekelijks een dag op de golfbaan staat en daar hooguit een bescheiden klus per jaar uithaalt, is niet lucratief bezig. Niets mis mee overigens als golf tegelijkertijd uw hobby is.

Volgens Mirjam Wiersma, trainer en auteur van onder meer het boek Zakelijk Flirten (www.zakelijkflirten.nl) valt er in de directe omgeving ook veel te netwerken. ‘Gewoon een praatje maken in de lift of bij het koffiezetapparaat kan heel effectief zijn. Nodig gerust een onbekende collega uit voor een lunch en vertel eerlijk dat je graag je netwerk binnen de organisatie wilt uitbreiden.’

Vermijd ook zeker niet om in uw eentje naar bijeenkomsten te gaan. ‘Hoe eng ook, alleen komen maakt het vaak stukken gemakkelijker om een gesprek aan te gaan’, zegt Wiersma. ‘Bereid jezelf voor, zodat je al wat gespreksonderwerpen hebt. Dat geeft een zekerder gevoel.’

Wees niet bang om, waar nodig, uw charme in te zetten. Wel gedoseerd: ‘Het is bijvoorbeeld een mythe dat de vrouwelijke aanraking charmant is bij het contact leggen. Beetje uitkijken dames, in mijn trainingen deelden vele heren hun irritatie over het kleffe handje op de onderarm.’ Wel doen: ‘Kijk de ander bij een eerste ontmoeting iets langer in de ogen dan je gewend bent. Dat geeft je gesprekspartner het gevoel gezien te zijn. Als je de kleur van iemands ogen weet zit je goed.’

Vergeet ook niet om na een interessant gesprek een (informele) belafspraak te maken. Dit voorkomt dat ‘poortwachters’- receptioniste, secretaresse of afdeling personeelszaken -u afschepen als u later contact opneemt.

Tot slot: een goede etiquette wordt nog altijd op prijs gesteld. Maak complimentjes, houd deuren open en schuif stoelen aan. Word in ieder geval nooit dronken, ook niet een beetje. Maar stel u gerust strategisch opbij de bar als het druk is. Wees die galante dame of heer die helpt bij het doorgeven van de drankjes. Het bedenken van een goede openingszin is dan overbodig.

Heidi Klijsen, verschenen in Elsevier 3, 18 januari 2014

Individuele training Netwerken

Je borrel skills scherpen? Jezelf goed presenteren?

Ervaringen

workshop of interactieve presentatie Zakelijk flirten:

Zakelijk flirten

Workshop

Zakelijk flirten tijdens het netwerken garandeert een succesvol resultaat.

Workshop Zakelijk flirten

Daar wordt over nagepraat!

Royale bestseller

Mirjam Wiersma schreef 2 boeken over Zakelijk flirten:

  1. Zakelijk flirten – tools voor een sprankelend en overtuigend gesprek
  2. Zakelijk flirten – 40 tips (meer dan 60.000 verkochte exemplaren

Meer artikelen over Zakelijk flirten: